torstai 17. toukokuuta 2012

Driaden Toy-tuoli by Philippe Starck

Moni tietää että mulla on tietty maku asioiden suhteen ja selkeät mielipiteet pidänkö vaiko enkö jostain. Ja nyt piti etsiä sopivaa ulkotuolia parvekkeelle ja kävin läpi monen monta liikettä ja nettikauppaa löytääkseni sen mistä tykkäisin.

Kauheesti tuntui löytyvän tänä keväänä muovisia rottinkituoleja eri muotoisia ja näköisiä mutta pääasiassa kuitenkin kaikki samanlaisia. Ja se ei ihan ole mun tyyliä ollut koskaan. Mutta sitten Vepsäläisen nettikaupasta löysin italialaisen Driaden (http://www.driade.com/) valmistamat ja Philippe Starckin suunnittelemat Toy-tuolit. Tuolissa oli heti jotain mikä pysäytti mut ja huusi että tuommoiset minä haluan.

Kävin sitten testaamassa nuo tuolit Vepsäläisellä, kun kuvasta ei oikein ottanut selvää, että ovatko ne kuinka mukavia istua. Ajattelin ensin, että siihen tää ihastus todennäköisesti kaatuu, että eivät ne voi olla mukavia kun näyttävät kuitenkin hieman "kolhoilta". Toisin kuitenkin kävi, tuolit olivat oikein mukavat istua - mukana ollut ystävänikin yllättyi asiasta. Hänkin oli ajatellut että tuolit eivät voi tuntua hyvältä istua, mutta tuntuivat sittenkin.

Tuolia löytyy viidessä niin sanotussa perusvärissä valkoinen, tummanharmaa, oranssi, punainen ja vaaleanharmaa. Lanternan Vepsäläisessä ei ollut nähtävissä muita kuin tummanharmaa, valkoinen ja oranssi. Näiden viiden värin lisäksi on olemassa metallinhohtoinen hopea - joka on hinnaltaan hieman yli tuplat näihin perusväreihin nähden.

No mutta sitten itse hintaan - koska nyt on tässä blogissa yhdistetty kolme sanaa jotka yhdessä tarkoittavat yleensä todella kallista: Vepsäläinen, italialainen ja Philippe Starck. Hintaa yhdellä tuolilla on Vepsäläisellä 163e - onhan se kyllä suhteellisen kallis, mutta kun kiertelin kauppoja niin joka paikassa tuolit maksoivat vähintään 100e/kpl. Ikeassa tais olla yks lähes kelvollinen tuoli 79e, mutta ei sitten kuitenkaan. Eli ei tuo sitten loppupelissä olekaan niin kovin kallis tuoli, varsinkin kun ajattelee että tuolin on suunnitellut itse Philippe Starck. Se mikä näissä tuoleissa oli myös plussaa oli että talven tullen nämä kehtais nostaa sisälle parvekkeelta ja niitä voisi käyttää talvikauden sisällä tuoleina!

Saas nähdä tulevatko nuo ihastuttamaan mun parveketta joku päivä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti