sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Alepan kauppakassi - hermojeni pelastajani!

Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin se, että raskaan työviikon jälkeen kävelen tuohon lähimpään Castréninkadun Alepaan ja totean, että jälleen on kaikki leivät loppu, kaikki haluamani lihat loppu, energiajuoma loppu, limu loppu... ja tätä listaa voisin jatkaa vaikka kuinka pitkälle mitkä kaikki on loppu kun illalla seitsemän aikaan saavun ostoksille. Niin tuhottoman monta kertaa olen kiukustunut kaupassa ja todennut että en enää koskaan astu siihen kauppaan jalallani - mutta jotenkin vain aina sinne on mentävä, kun ei tässä lähellä muitakaan kauppoja ole.

Tuossa pari kuukautta sitten alettiin Villen kanssa käymään ihan tästä kyseisestä syystä käymään Prismassa kaupassa jotta varmasti saadaan kaikki tarvittava kerralla kotiin eikä tarvii joka ilta mennä kauppaan uudestaan yrittämään, josko tänään olisi kissanruokaa hyllyssä. Ostetaan ns. kerralla koko viikon ruuat, mutta nyt ei olla hetkeen muista syistä ehditty käymään Prismoissa - koska se vie sen verran enemmän myös aikaa kuitenkin ajella Prismaan joten olen taas ollut tuon Alepan armoilla.

Mutta nyt, nyt on pelastus saapunut kaupunkiin nimittäin Alepan Kauppakassi-palvelu. Netissä sivulla www.alepa.fi/kauppakassi toimiva palvelu on kerrassaan mainio! Palvelu jossa voit netissä tehdä ruokaostostilauksesi ja joku toinen kerää tuotteet puolestasi ja toimittaa ne kotiovellesi. MAHTAVAA! Siis mun ei tartte enää menettää hermojani siihen että tuote on loppu tai kassaneidillä on kuukautiset (jokapäivä) käynnissä. Ei tartte ärsyyntyä siitä että myyjä kysyy onko mulla s-etukorttia vaikka kyseinen kortti on jo lukijassa. Eikä tarvitse katsoa kun edellä oleva tärisevä rappiolla oleva juoppo ostaa pullokuiteillaan keskioluen ja lysähtää heti ovesta ulos astuttuaan rotvallin reunalle juomaan tärinänsä helpottajan. Voin rauhassa tehdä tilauksen kotona ollessani ja katsoa kaapeista että mitä todella tarvitsen - heräteostoksiakaan ei tule samalla tavalla tehtyä.

Listaa pystyin jatkamaan töissä ollessani ja teinkin siellä vielä pieniä lisäyksiä kun tajusin, että haluankin tarjota mansikkakakkua kylään tuleville vieraille. Kun olin saanut viikon ruuat valittua listalle, painoin vain lähetä ja varmistin kotiosoitteeni minne tuotteet toimitetaan. Sitten valitsin toimitusajankohdan koska haluan tuotteet minulle toimitettavan. Itse olen töissä aina kuuteen asti ja viimeisin toimitusaika oli 17-20 joten lähetin sähköpostitiedustelun, että voinko laittaa sinne merkinnän että klo 18:45 jälkeen toimitus - pienen odottelun jälkeen sähköpostiini kilahti vastaus että tämä onnistuu. Minun tarviti vain lähettää vielä tilausnumero tilauksen jälkeen sähköpostilla heille ja esittää siinä toimitusajalle tarkempi toive. Laitoin kauppalistani menemään ja jäin odottelemaan, että tuleeko perjantaina tilaus.

Perjantai saapui ja aamulla sitten suihkussa tajusin että suihkusaippua vetelee viimeisiään - ei muuta kuin sähköposti auki ja laitoin viestiä Alepalle, että ehtiikö vielä suihkusaippua tilaukseeni. Sain vastauksen lähes välittömästi että tuote on lisätty ostoksiini, että hyvin onnistuu. Uskomatonta, voiko tää olla oikeasti näin helppoa? Kyllä - kyllä se vaan voi. Perjantai-ilta saapui ja klo 19.10 ovikelloni soi ja reipas nuori mies toi kahdeksan (kyllä KAHDEKSAN, mutta laskuttavat vain yhdestä kassista) muovikassilista ostoksiani kotiini, kuittasin bonukset ja maksoin tuotteet. Maksutapoina kävi käteinen tai pankki- ja luottokortit. Ihan ensimmäiseksi hän antoi itseasiassa pakastetavarat sisältävän kassin käteeni ja sanoi että tuossa on pakasteet - kannattaa laittaa ne heti kylmään.

Kuriirin lähdettyä tarkistin tuotteet, kaikki tilaama oli kasseissa ja tuotteissa oli vielä jopa ihan hyvät päiväykset. Mikään tuote ei ollut menossa seuraavana päivänä vanhaksi ja hedelmät olivat hyvän näköisiä ja marjat tuoreita. Eli aivan moitteetonta palvelua etten sanoisi! En voi kuin suositella tätä kaikille - mahtavaa! Aijuu - ohjelman saa ladattua myös matkapuhelimeesi ja voit tehdä ostoksia vaikka istuessasi raitiovaunussa.

Ja mitäkö tämä kaikki lysti maksaa? No se maksaa 9,90e, eli vain kaksi tuoppia siellä kesäterassilla. Ja kun ajattelee niin 9,90e on suhteellisen edullinen summa siitä ilosta, että mun ei tartte kiukutella kaupassa tai pilata päivääni sillä etten saa haluamaani tuotetta. Ja kaiken lisäksi mun ei tarvinnut raahata kaupasta käsivoimin ostoksiani jotka sisälsivät mm. n.8,5kg painavan kissanhiekkasäkin ja 7kpl 1,5 limupulloja.

Aijuu ja Kauppakassista löytyy myös ruokaohjeita ja jos joku miellyttää voit vaan klikata nappia ja ohjelma lisää tarvittavat raaka-aineet ostoskoriisi! Täytyy kokeilla tätä vielä joku kerta! :-) Siiderit ja olet joudut kyllä valitettavasti jatkossakin hakemaan kaupasta - sillä Suomen laki kieltää niiden myynnin nettikaupassa. En kyllä ymmärrä miks tuotteet kuitenkin näkyvät heidän tilattavien tuotteiden listoilla?

Aion jatkossakin käyttää kyseistä palvelua - aina kun en Villen autolla pääse käymään Prismassa. Ostan siis viikon tuotteet kerralla ja säästän hermoni. Kiitos Alepa, kerrankin jotain fiksua! Palvelu sinänsä ei ole mikään uusi juttu, esim Ruoholahden K-kaupalla on sama palvelu ollut jo pidemmän aikaa käytössä - mutta koitin siellä tehdä tilausta ja huomasin valikoiman olevan vielä Alepaakin suppeampi en esim löytänyt sieltä Croisantteja tai tuoreita mansikoita. Toivottavasti jossain kohtaa Prisma alkaa toimittaa tavarat niin valikoima vain kasvaa!


Ohessa ostoslistani jos haluat kurkistaa mitä jääkaapistani tällä hetkellä löytyy ;-)


Tilauksenne tuotteet:

- Banaani Chiquita  5KPL (~1.0KG) ~1.75
- Mansikkarasia  2KPL 4.98
- Rypälerasia Vihr Siemtön  1KPL 2.39
- Kurkku Suomi  1KPL (~0.33KG) ~0.46
- Rainbow Sika-nautajauheliha 400 g  1KPL 2.49
- Atria 280g Kevyt Kalkkunanakki  1RAS 2.39
- HK Ohuen ohut Keittokinkku 300g  1PKT 3.55
- Saarioinen Savuporo-juustokeitto 300g  2KPL 4.70
- Saarioinen Vispipuuro 300 g  2KPL 3.40
- X-tra Edam viipaleet 16 % 400 g  1PKT 3.55
- Président 200g brie valkohomejuusto  1KPL 2.99
- Rainbow Kakkupohja 400 g  1KPL 2.59
- VAASAN Voicroissant 50 g irto  3KPL 3.60
- OULULAINEN Jälkiuunipala 4 kpl/240g täysjyväruisleipä  1KPL 1.49
- Rainbow Esipaistettu Ciabatta 250 g  1KPL 1.62
- Taffel Ranch 20g dippimauste  1PSS 1.05
- Taffel Raffel 275g perunakierre  1PSS 2.85
- Rainbow Mansikkahillo 400 g  1PRK 1.59
- Latz Hyytelössä Kala- & Lihalajitelma 12x100g Annospussi  1PKT 4.09
- Rainbow Paakkuuntuva valkoinen kissanhiekka 10 l, n. 8,5 kg  1PSS 6.49
- Rainbow Monikukkahunaja 360 g  1PLL 3.05
- Fazer Angry Birds Pig -pussi 150g, makeissekoitus  1KPL 1.95
- Rainbow Tuorepuristettu appelsiinitäysmehu 1 l  1TLK 2.22
- Rainbow Ananas light 1,5 l  1KPL 0.99
- Rainbow Orange light 1,5 l  6PLL 5.94
- Ed Lemon Light Energiajuoma 0,5l kmp pullo 24pl/levy  3PLL 6.90
- LOTUS JUST1 6 RLL WC-PAPERI  1PKT 4.75
- Rainbow Tehojuoma hedelmäinen 4 x 100 ml  1PKT 1.15
- Rainbow Tehojuoma mustikkainen 4 x 100 g  1PKT 1.15
- Flora 250ml Vispi 20% Maitopohjainen rasvasekoite vähälaktoosinen  3PKT 4.05
- Valio kermaviili 200 g  1KPL 0.69
- Valio kevytmaito 2 dl HYLA UHT  2KPL 0.92
- Oolannin Lihapyörykät 450 g  1PSS 4.09
- Oolannin Uunirapeat ranskalaiset 500g  2PSS 2.18
- Muovikassi  1KPL 0.19

Kuljetusmaksu 6.40
Keräilymaksy 3.50
Tuotteet 98.24
Yhteensä 108.14

kuva: www.alepa.fi/kauppakassi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti