tiistai 24. heinäkuuta 2012

Postin paketinohjaus

Uskomatonta, mutta totta. Suomen posti on aloittanut uuden palvelun joka kuulostaa niin hyvältä, että epäillä saattaa sen toimivuutta. Nyt nimittäin tänä kesänä Postilla on ollut käytössä paketin uudelleen ohjaus palvelu. Palvelu jonka idea on, että voit itse päättää mistä haluat pakettisi noutaa. Tähän asti tilanne on ollut aina sama, että posteljooni jättää isokokoisesta kirjeestä/paketista sinulle lapun jossa kerrotaan koska pakettisi on noudettavissa omasta postitoimipaikastasi. Nyt tähän siis on tullut muutos, voit itse päättää ja valita netistä että minne haluat tuon isokokoisen lähetyksen saapuvan.

Monilla on varmasti sama tilanne kuin itselläni, että oma posti menee kiinni ennen kuin oma työaika loppuu eikä sinne näin ehdi mitenkään töiden jälkeen hakemaan pakettia. Joten uudelleen ohjauksesta on tällöin hyötyä - sen paketin voi ohjata esimerkiksi johonkin SmartPost automaateista jotka on isojen hypermarkettien yhteydessä ja näin ollen avoinna lähes aina. Itse kokeilin uudelleen ohjausta jo noin kuukausi sitten ja ohjasin kaikki pakettini tulemaan tänne työpaikan viereiseen postiin - niin voin hakea ne samalla kun haen työpostejakin.

Palvelu toimii postinumeroiden 00100–14980 alueella, eli ei ole ihan vielä kyseessä valtakunnallinen juttu. Mutta nähtäväksi toki jää, toimiiko se täälläkään oikeasti. Itselleni ei ole vielä yhtään pakettia saapunut kotiosoitteeseen, että olisin nähnyt ohjautuuko se paketti uudelleen - ja mikä mielenkiintoista, meneekö siihen ohjaukseen kuinka monta arkipäivää? Postin tuntien tämä ei pakosti ole ihan helpoin uudistus heille... minäkin tein postin jakelun keskeytyksen yritykselleni lomani ajaksi ja maksoin tästä palvelusta niin kummasti onnistuivat vuorokaudeksi kadottamaan kaikki postini. Ensimmäinen kommentti oli "Ehkä sinulle ei ole tullut viikon aikana postia" - niin eihän sitä yleensä tulekaan yritykselle viikossa mitään.

Toivotaan että tää toimii, sillä lupaavalta tää ainakin vaikuttaa. Jos haluat itse käydä tekemässä muutoksen pakettiesi kulkureittiin onnistuu se kätevästi netissä osoitteessa http://www.posti.fi/paketit/kotimaanpaketit/paketinohjaus.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti