torstai 16. elokuuta 2012

Laastari lähiklinikka

Mietin jo jonkin aikaa, että millainenkohan tuo uusi Laastari lähiklinikka on joka on avattu mm. Ympyrätalossa sijaitsevan Hakaniemen Apteekin yhteyteen. Nettisivuilla (www.laastari.fi) kerrottiin kyllä kaikkea mitä he siellä hoitavat - mutta ei ollut vielä tullut tarvetta käyttää palvelua. Tuntui kuitenkin erittäin houkuttelevalta ajatukselta päästä jonottamatta sairaanhoitajalle ja saada kenties apua vaivaan. Kipeenä kun ei ole koskaan mukava istua jonottamassa että pääsee puoleksi minuutiksi lääkärille/hoitajalle ja maksaa siitä itsensä kipeäksi (jos meni yksityiselle).

No nyt mulla tuli sitten tarve käyttää Laastari lähiklinikan palveluita - nimittäin huomasin, että jäykkäkouristus-rokotteeni pitää uusia tänä vuonna. Selasin Laastarin sivuilta ja huomasin, että rokotteen anto on normaalikäyntiä (45e) halvempi, ainoastaan 25e plus lisäksi sitten annettavan rokotteen lääkeainekulut. Olin kävelemässä keskustasta kotiin, kun muistin tämän ja päätin pistäytyä Ympyrätalon Laastarissa.

Kysäisin siellä apteekissa seisoneelta henkilökunnalta, että miten tämä kyseinen Laastari oikein toimii ja siinä sattumoisin olikin juuri tämä sairaanhoitaja ja sanoi että "Tännepäin, tervetuloa!" Pääsin siis suoraan jonottamatta hänen pakeilleen ja kerroin että tarvitsisin tetanus tehosterokotteen itselleni. Sairaanhoitaja oli äärettömän mukava ja jutteli muitakin asioita siinä kanssani ja kertoi samalla että rokotuksen hinta on 25e plus lääkeaine. Kysäisin mitä itse lääkeaine maksaa ja selvisi että se oli karvan verran yli 12e. Ei siis paha, yhteensä 37e eikä tarvitse jonottaa minuuttiakaan päästäkseen palveltavaksi.

Laitettiin sitten rokote minulle ja tämän jälkeen haastattelin hieman millainen palvelu tämä Laastari on, koska itselläni suurin kysymysmerkki oli ollut sairausloma - saako sitä sieltä jos tarvitsee jonkun flunssan takia käydä hakemassa apua? Sairaanhoitaja kertoi, että heillä on koko ajan lääkäri linjan päässä joka kirjoittaa tarvittavat reseptit (kuten myös tähän rokotteeseen hän puhelimitse määräsi reseptin) ja heiltä saa myös sairausloman - mutta vain hoitajan kirjoittaman sairausloman. He pystyvät antamaan 1-5 päivää sairauslomaa, ja jos tämä kelpaa työpaikalle - on tämä varmasti monen flunssaisen ihmisen pelastus.

Olin kaiken kaikkiaan äärettömän tyytyväinen tähän palveluun - mutta mikä vielä parasta - tänään kun tulin kotiin, odotti mua kotona postikortti. Postikortti jonka Laastari lähiklinikan hoitaja oli lähettänyt. Kortissa luki "Hei Esa! Kiva, kun kävit Laastarissa. Pikaista paranemista! Terveisin Laastarin henkilökunta". Aivan mahtavaa jälkihoitoa! Tuli nimittäin paljon kivempi mieli vaikka en varsinaisesti sairas ollutkaan, mutta mietin että piristää varmasti kotona kuumeessa makaavaa potilasta saada kortti jossa toivotaan pikaista paranemista. Hieno idea, hyvin toimiva palvelu - en voi muuta kuin todellakin SUOSITELLA!

Tsekkaa lisäinfoa www.laastari.fi


1 kommentti:

  1. Hei,

    onpa hienoa, että olet kokenut palvelumme näin hyvänä! Kiitos palautteestasi!

    Terveisin,

    Sanna/Laastari

    VastaaPoista