perjantai 27. huhtikuuta 2012

Pakko oli saada...

Tässä Taffel makuhaasteen huumassa oli kuitenkin pakko hankkia muutama tarpeellinen GADGET jota ilman tuntuu ettei oikeasti iPhone tai iPad ihminen voi tulla toimeen.

Ostin nimittäin avaimenperän jossa on USB-kaapeli jolla voi ladata iPhonen tai iPadin mistä tahansa tietokoneesta joka lähimaastosta löytyy. Tää on älyttömän kätevä, koska nyt ei tarvii miettiä reissuun lähtiessä että olikohan se laturi messisä vai ei - kun virtapiuha kulkee aina kotiavaimien kanssa matkassa.

Avaimenperä on kooltaan 4x4cm neliö paksuudeltaan n.0,5cm. Ei siis mikään ihan hirveä mötikkä - mahtuu ainakin mun taskussa kulkemaan hyvin. Toimii myös hyvin eli ei ole oikeastaan mitään valittamista tästä, erittäin tyytyväinen hankintaan olen ja hintaa tällä oli 9,90e.

Lisäksi ostin iPadia varten kosketusnäyttö kynät, toinen on avaimenperä versio ja toinen ihan kunnon kokoinen kynä. Tää luonnollisen kuulakärkikynän kokoinen kynä on hyvä ja helppo käyttää mutta avaimenperäkynä on hieman liian pieni ja hankala käsitellä. Ehkä lapset voivat sitä käyttää? Hintaa tällä tuotteella oli 12,90e. Mutta molemmat hankinnat tuli kyllä heti runsaaseen käyttöön!





tiistai 24. huhtikuuta 2012

FURIOUS kuvaukset

Sain tuossa hetkeä ennen kuin nettiin julkaistiin finalistit niin itselleni tiedon, että olen päässyt Taffelin makuhaaste-kilpailussa finaaliin. He pyysivät minua toimittamaan sinne itsestäni valokuvan sekä FURIOUS-sipsilleni sopivan mainospuheen.

Päätin lähteä tähän touhuun täysillä ja lainasin kunnon kameran ja valot ja otettiin ystäväni Villen kanssa FURIOUS-teemaan sopiva valokuva musta. Enhän mä halunnut sinne laittaa mitään kuvaa joka ei kuvasta sipsin luonnetta, sillä tässähän täytyy myös markkinoida itse sipsimakua!

Napsittiin noita kuvia useampia ja tässä on meidän kuusi suosikkia joiden kesken me valittiin sitten Taffelin sivuillakin jo näkyvä kilpailukuva. Laitan jossain kohtaa teille mahdollisesti näytille myös BLOOPERS-kuvia, joissa ei kaikki näyttänyt ihan niin hienolta kuin piti :D Tai joissa oli jotain muuta vikaa vikaa vikaa.

Jos et jo vielä ole käynyt äänestämässä FURIOUS-sipsiä seuraavaksi Taffelin sipsimauksi, niin tee se HETI tästä linkistä: 


Aijuu ja joku kysyi että onko mun ihoa photoshopattu niin vastaus on - EI OLE! :-) Tässä alla näette originaalikuvan (viides kuva) ja siitä näkee että ainoa mitä kuvassa photoshopattiin oli sipsissä oleva pieni tumma läikkä ja paidan pari vaaleaa pistettä :-)








maanantai 23. huhtikuuta 2012

FURIOUS TAFFEL MAKUHAASTE FINAALIIN!!!

AI-VAN MAH-TA-VAA!

Siis minä - MINÄ - ja minun FURIOUS sipsini pääsimme yli 43 000 hakijan joukosta FINAALIIN! Eli TOP 3:seen. Mä olen lähes sanaton. Ihan uskomatonta. Nyt vain enää tarvitsee VOITTAA ja siihen tarvitsen teidän KAIKKIEN APUA!

Makuhaaste-kilpailussahan oli ideana kehittää uusi sipsi Taffelille, makua ja nimeä ja pussin ulkoasua myöden. Ja voittaja valitaan finaaliin selvinneiden kolmen keskuudesta yleisöäänestyksellä. Ja voittaja saa palkinnoksi maineen ja kunnian lisäksi tuotteensa kauppojen hyllyille... ja kaiken kukkuraksi 10 000 euroa puhtaana käteen!!! KYMPPITONNI - ei juma.

AIVAN USKOMATONTA!

Mä en ole IKINÄ ollut näin lähellä voittaa mitään näin mielettömän hienoa. Joten nyt jos joskus toivon, että te kaikki mun ystävät menette ja äänestätte suosikkianne tuossa kisassa. Ja toivon tietenkin että suosikki on mun uskomattoman hyvä FURIOUS-sipsi. Sipsi jossa makuina ovat jalapeno, chili, juusto ja kermaviili.

Mene siis osoitteeseen:

http://makuhaaste.taffel.fi/

JA ÄÄNESTÄ FURIOUS!!!


kiitos ja kumarrus :-)

t. Esa

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Haalarissa

Nyt mä sain sen, kauan kaipaamani kotihaalarin. Halusin haalarin joka on mun näköinen ja mikään tuolla Kluuvin Jumpin liikkeessä ei oikein sykähdyttänyt mua - joten täytyi soittaa äidille ja kysyä josko hän suostuisi tuommoisen haalarin mulla ompelemaan. No suostuihan hän.

No minäpä sit halusin siitä mustan jossa on keltaiset tehosteet - musta kangas ei ollut vaikea löytää mutta keltainen tuottikin sitten vähän haastetta. Keltaista college-kangasta kun ei näytä saavan suomalaisista kangaskaupoista joten parin kaupassa juoksun jälkeen päädyin etsimään sitä netistä. Netistä löytyikin heti pienellä googletuksella joku saksalainen kangaskauppa joka toimitti kohtuulliseen hintaan suomeen kankaita myös ja sieltä sain puoli metriä kaivattua keltaista kangasta.

Seuraavaksi ongelmaksi muodostuivat keltaiset vetoketjut ja vielä isommilla hampailla. Noh - ei löytynyt kangaskaupoista taikka stockalta eikä auttanut muu kuin taas turvautua nettiin. Pietarsaaresta löytyi pieni firma jonka valikoimiin tuote kuului ja he suostuivat toimittamaan vetoketjua myös suoraan kuluttajalle. Näin oli loppujen lopuksi kaikki osaset kasassa ja ompelutyö pääsi vauhtiin.

Kaavat otettiin K-raudasta ostetusta kertakäyttöisestä suojahaalarista ja hupun kaavat äiti otti itseltään jostain.

Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen :) Sillä nyt voin rauhassa maata sunnuntait tämä päällä pukeutumatta mihinkään ahdistaviin farmarihousuihin.








torstai 19. huhtikuuta 2012

Eineshehkutusta

Minä jos joku teen mielelläni ruuan itse - mutta yhtä mielelläni ostan myös valmiin eineksen jos se maistuu hyvälle. Kerran joku ihmetteli miksi en tee kakkupohjaa itse vaikka olen toiselta koulutukseltani leipuri-kondiittori - totesin että Pirkan kakkupohja kun maistuu ihan itsetehdyltä ja maksaa 2e, ei sillä rahalla jaksa sotkea astioita ja aikaa säästyy. No mutta ainahan ei tietenkään kaikkien tuotteiden kanssa näin ole, harvoin sitä ihan pääruuaksi tulee ostettua eineksiä. Töihin ostan keittoja koska ne on helpot lämmittää mikrossa mutta kotona teen ruuan kyllä alusta asti itse.

Mutta sitten siihen hehkutukseen, sillä mä löysin nyt tuotteen joka vei mun kielen mennessään. En voinut uskoa sen makua niin hyväksi kuin se on. Jotenkin huomasin palaavani jääkaapille aina ja aina uudestaan ja jopa syömään tätä tuotetta SUORAAN PURKISTA ihan sellaisenaan. Ai mikä tuote on kyseessä, no sehän Felixin Tuoresalaatti Sinappi-kurkku salaatti.

Kyllä, luit ihan oikein - mä söin suoraan purkista sinappi-kurkku salaattia! Ugh. Vois ajatella että ei sitä tervejärkinen voi syödä sellaisenaan, enkä minäkään sitä perusversiota söisi. Mutta tämä tuoretuote... aijaijai, kyllä maistuu hyvälle. Sen on pakko olla syntiä mä ajattelin sitä maistellessani ja katsoin kaloreiden määrän. Kyllähän niitä kaloreita sinne mahtui, mutta ei niin paljoa kuin oisin pelänny. Sadassa grammassa kaloreita 300 kipaletta.

Tätä tuotetta en voi kuin suositella teille kaikille jotka rakastatte esim hampurilaisia, lämpimiä voileipiä, kebabia, grilliruokaa ja kaikkea muuta ihanaa suonet tukkoon laittavaa suola-rasva-murkinaa. Tämä salaatti sopii meinaan kaikkiin noihin annoksiin kylkeen, päälle, väliin tai mihin vaan. Mahtava maku, ostin jo toisen purkin. Purkin päällä luki kyllä Paras Maku! mut en kyllä uskonut sitä ennen kuin olin itse maistanut. Nyt tosin voin yhtyä tuohon mainoslauseeseen aivan täysin. Ulkonäöllisesti tää ei ole kovin houkutteleva tuote kuten ei yleensäkään sinappi-kurkku salaatit ole - mutta sulje silmät ja nauti vaan mausta!




keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

CHAMPION - WOW!

Piti nyt sitten mennä ihan ottaa kuvat teille noista aivan uskomattoman hienoista Carreran Champion Fluoresiini aurinkolaseista. Ei niitä pysty paremmin kuvaamaan kuin kokeilemalla itse tai näyttämällä suuntaa antavan valokuvan. Mutta kyseessä on siis Carreran klassikko malli Champion joka on tehty UV-valoon (black light) reagoivasta fluoresoivasta materiaalista! Eli nämä jos mitkä on suunnattu teille kaikille jotka käytte Ibizalla, Pacifiquessa, Danceteriassa tai missä vaan clubilla ja haluatte näyttää hyvältä!

Noita löytyy kahta sarjaa, toinen on tarkoitettu myös ihan suhteellisen aurinkoisellekin päivällä, mutta toinen malli on oikeasti suoraan bilettäjälle tehty ja korkeintaan dagen efteriä parantamaan. Näiden bilelasien idea on, että niissä on hyvin vaalea linssi ja loistavat kirkkaasti UV:n alla. Vaalean linssin ansiosta pystyt käyttämään niitä clubilla ja näet niiden kanssa kulkea pimeässä - mutta linsseissä on kuitenkin täysi UV-suodatus eli niiden kanssa uskaltaa myös astella auringon allakin, ne nimittäin suojaavat myös silmiä.

Tässä muutamia otoksia näistä kehyksistä - tule ja hae omasi! Hinta on sama kuin normaalilla Championilla - eli bilettäjää ei rankaista!

Ja nämäkin pokat löydät Proud Optiikasta, Mannerheimintie 29!









tiistai 17. huhtikuuta 2012

Litratolkulla gingeriä

Mun rukouksiin vastattiin eilen aamulla kun kävelin töihin, sillä lintsin edessä olevalle bussipysäkille oli ilmestynyt Schweppesin mainos 1,5l limupulloista. Ja mitä mun silmäni näkivätkään - no nehän näki sanan UUTUUS! Ja toivoin mielessä että pliis pliis pliis ole Ginger Ale ja näinhän se oli! Ginger Alea saa nyt 1,5l pullossa! Mahtavaa!

Tähän asti oon joutunut ostaa tölkeissä sitä ja litrahinta on ollut yli tuplat siihen nähden mitä muiden Schweppesin juomien on ollut joita on saanut isossa pullossa kannettua kotiin. Mutta nyt on asiat tänä kesänä toisin, jee! Ainoa ongelmahan tässä tietenkin on nyt enää vaan tuo, että koskahan se ilmestyy näihin HOK-Elannon pikku Alepoihin. Ei varmaan koskaan. Joten se siitä ilosta sitten. Mutta ainahan mä voin hankkia sen tukusta, luulis että sinne sitä ainakin tulee ensimmäisten joukossa! Nyt ei auta muu kuin jatkaa toivomista että jonain päivän tulis myös Ginger Ale Light Suomessa myyntiin, sillä Tallinnasta sitä on jo pitkään saanut. Suomessa tosin mennään muutenkin niin pienellä repertuaarilla heidän suhteen kun maailmalla kuitenkin löytyy esim kookoksen makuinen Schweppes :-)

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Vohvelikahvila

Pitäähän sitä Tamperetta nyt vielä vähän puffata - Ojakadun vohvelikahvila! Siinä yksi syy lisää miksi matkustaa Tampereelle. Se on jotenkin semmoinen paikka, että aina kun on mahdollista käyn siellä syömässä vohvelin. Jokainenhan meistä varmaan omistaa vohveliraudan ja tietää kuinka usein sitä tulee käytettyä kotona. Tasan kerran viidessä vuodessa sen jaksaa kaivaa esiin ja tehdä vohveleita, koska ongelmahan on siinä että siitä taikinasta tulee aina aivan liian monta vohvelia - ruokkis koko armeijan sillä määrällä. Ja lisäksi se on sotkuista puuhaa ja selityksiä riittää. Tämän takia ostan mieluummin vohvelini jonkun toisen tekemänä Vohvelikahvilasta niin ei tule myöskään sitä ylensyöntiä harrastettua mitä kotona aina väkisinkin tapahtuu.

Ojakadun Vohvelikahvila Tampereella on se aito ja alkuperäinen vohvelikahvila - Tampereellahan on nyt toinenkin vohvelikahvila johon sisältyy jonkinsortin draamaa. Viime kesänä kuulin, että ihan oikeudessa asti taistelevat tästä asiasta. Ilmeisesti joku entinen Ojakadun työntekijä oli pistänyt uuden vohvelikahvilan pystyyn ja vienyt mennessään myös reseptit Ojakadulta. Voi tätä draamaa - tarina ei kerro miten kaikki päättyi oikeudessa, vai mentiinkö sinne edes.

Mun ehdoton lempparini vohvelitarjonnasta on vuohenjuustovohveli. Se on aivan älyttömän hyvää, vaikka voisi kuvitella että kun laitetaan vohvelin päälle vuohenjuustoa, mansikkahilloa ja kermaavaahtoa niin se ei voi maistua hyvälle, mutta kyllä maistuu! Suosittelen sitä jokaiselle joka on menossa Tampereelle, että käytte testaamassa kyseisen herkun - siihen jää nimittäin koukkuun!

Lisää infoa paikasta ja tuotteista löydät heidän nettisivuilta www.vohvelikahvila.com

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Puppy

Ostin aikoinaan Stockan Hulluilta päiviltä itselleni himoitsemani Eero Aarnion suunnitteleman luonnonvalkoisen M-koon Puppy-jakkaran. Muistan että sain siitä kuulla sitten joltain että "Eikös tuo ole lasten tuoli?" mutta musta se ei todellakaan sitä ole pelkästään. Mä oon tykännyt siitä aina ja tykkään edelleen. Tuossa syksyllä hankin sitten jakkaralle kaveriksi pienemmän S-koon mustan Puppyn.

Eihän noilla näin aikuisena ole oikein paljoakaan käyttöä. Ei niihin iso ihminen istumaan mahdu, mutta käyhän mulla joskus siskon lapset kylässä ja niillehän noi on just oivan kokoiset. Lisäksi ne näyttää aika käheiltä mun mielestä. Tykkään vaan siitä miten ne on niin ilmeettömiä mutta silti kutsuvat jotenkin luokseen. Aikoinaan ostin Lontoosta GAP:n liikkeestä sellaisen pehmokoiran joka heillä oli ikkunassa. Ihastuin siihen aivan ensisilmäyksellä ja syy oli, että sillä pehmokoiralla ei ollut silmiä. Mä jotenkin koin tarpeen pelastaa sen sieltä ikkunasta itselleni. Muistan kuinka myyjä sanoi mulle kun ostin sen, että "You are the first one who has bough this product" ja mä ihmettelin että miten ihmeessä ja myyjä jatkoi "Nobody wants that dog cos it doesn't have eyes" johon mä totesin "Thats the reason why I want it!". Harmi että jouduin heittämään sen koiran pois viime muutossa, kun se oli mennyt niin likaiseksi vuosien varrella ja ei sitä pystynyt pesemään mitenkään.

Nälkä toki kasvaa syödessä noiden Puppy-jakkaroidenkin suhteen sillä nythän niistä on saatavilla myös pimeässä hohtava versio ja korkeakiiltoinen. Ne on molemmat ihan älyttömän hienon näköisiä. Varsinkin se korkeakiiltoinen versio, se ei enää ole yhtään lasten lelun näköinen vaan oikeasti todella tyylikäs ja sopii enemmänkin lasten huoneen ulkopuolelle aikuisten pariin kuin lasten leluksi.



Korkeakiiltoisen ja glow:n kuvat ja myynti http://www.finnishdesignshop.fi/

perjantai 13. huhtikuuta 2012

DIESEL!

Dieselin silmälasikehykset saapuivat sitten liikkeeseen tuossa pääsiäisen korvilla, mutta vasta äsken ehdin napsimaan niistä kuvia.

Dieselin ihanuus on se, että kehyksissä on aina jotain pientä twistiä ja niiden mallit on aina ajan hermoilla. Tälläkin kertaa ei pettymystä tullut - tarkoitus ei ollut ottaa vielä yhtään niiden kehyksiä, mutta eihän näille voinut kerta kaikkiaan sanoa ei! Sen verran hienoista malleista on kyse.

Tulehan sovittelemaan näitä ihanuuksia!

Proud Optiikka
Mannerheimintie 29
00250 Helsinki

ark 11-18 la 11-15
p. 09 - 477 5150







maanantai 9. huhtikuuta 2012

Lorax

Kävin eilen katsomassa Tampereella leffan Lorax. Animaation jonka on tehnyt samat kaverit jotka tekivät myös Itse Ilkimys animaation. Leffa oli 3D leffa ja valitettavasti dubattu. Muita versioita ei näyttäisi edes olevan tarjolla koko Suomessa, eli dubbauksen on oltava hyvin tehty jotta mä tykkään - muuten tiedossa on suuri pettymys koko elokuvaan.

Helsingissä 3D-leffassa käyneenä olin tottunut aktiivisiin 3D-laseihin, mutta Tampereella Koskikeskuksessa olevassa leffateatterissa olikin käytössä passiiviset 3D-lasit. Tämä olikin itseasiassa ihan mukava yllätys, koska näiden linssien läi näkyi elokuvan värit mielestäni ihan aavistuksen terävämpänä.

Ja mitä itse leffaan tulee, niin tässä elokuvassa oli mukavasti hyödynnetty 3D:tä, elokuvaan jopa tuli hieman lisäarvoa kerrankin tuosta ominaisuudesta. Joskus kun tuntuu että siitä 3D:stä ei oikein saa mitään irti leffoissa, niin tässä siitä sai. Yleensäkin se tuntuu onnistuvan paremmin kun tehdään animaatioita kuin oikeata kuvaa 3D tekniikalla.

Ennakkoon pelkäämäni dubbaus olikin onnistunut ihan hyvin, myös laulukohtauksia myöten. Suomenkielisinä ääninäyttelijöinä toimi mm. Mikko Kivinen, Krista Kosonen ja Jarmo Mäkinen. Alkuperäisessä versiossa tosin olisi ollut mm. Danny DeVito, Betty White ja Taylor Swift - erityisesti tuo Betty Whiten roolisuoritus olisi ollut varmasti mukavaa kuultavaa.

Elokuvana tämä oli oikein viihdyttävä lasten animaatio, jossa oli kyllä aikuisillekin tarjottavaa! Itse jopa hekotin muutamassa kohdassa ehkä vähän liiankin äänekkäästi - joka tarkoittaa sitä, että leffa tosiaan sai mut nauramaan. Voin lämpimästi suositella tätä animaatioiden ystäville ja niille joilla on lapsia huushollissa! Pisteet täytyy kyllä antaa Tampereen leffateatterissa olleille junnuille (sali oli täynnä lapsia) sillä he eivät pitäneet oikeastaan minkäänlaista ylimääräistä meteliä teatterissa - ainoastaan nauru raikasi!

Tähtiä antaisin leffalle 4/5.

Voitto arvasta!

Ou ja Jee! MM-arvasta tupsahti viiden euron voitto - ei tosin tullut sitä tavoittelemaani 200 000 euroa. Mutta onhan tämä sentään enemmän kuin ei mitään.

Itse arpa maksoi 5e joten ei tästä oikeasti tullut mitään voittoa, vois jopa sanoa että turha arpa. No tulipahan kuitenkin kokeiltua.

Hieman tylsät pelit siinä kyllä oli, ekassa pelissä piti saada kolme kiekkokuviota voittoon ja toisessa olis tullut voitto kuudella ympyrällä. No mä sain kolme kiekkoa. Jee.

Kotimatkan eväät

Matka kotiin Tampereelta saa nyt luvan alkaa! Eväänä tähän reissuun mulla on 0,5l Ananas Light limua ja 0,5l Ed Lemon Light energiajuomaa.

Lisäksi jännitystä tuomaan ostin uuden MM-arvan! Siinä on päävoittona 200 000 euroa, se kyl kelpais mulle. Katsotaan miten käy. Raaputtelen sen tässä matkan aikana...

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Angry Birds

Nyt sitä saa! Angry birds limua ja vielä kahdessa eri maussa. Tropic ja Paradise ovat makujen nimet ja tölkkejä koristaa punainen ja keltainen Angry Birds lintu.

Testasin ensimmäisenä punaisen Tropic juoman ja täytyy sanoa että ihanan kesäinen ja raikas maku. Väriltään mukavan punaista, kuten tölkin lintukin antoi olettaa. Maku muistutti kovinkin läheisesti Hartwallin Pitahaya limpparia joten tutkin tarkemmin tölkkiä niin sieltä selvisikin että tropiikin maku on saatu aikaan porkkanalla ja mustaherukalla!!??!! Mitä ihmettä - no väliäkö sillä, hyvältä maistui!

Keltaisen linnun juoma Paradise oli kellertävää ja toi jotenkin mieleen Pina Coladan ilman rommia :D mut ihan hyvää sekin, tosin Tropic oli enemmän mun makuun kyllä.

Uskoisin että nää limut löytävät kyllä lapsien ja aikuistenkin käsiin - niin kotimaassa kuin toivottavasti ulkomaillakin.

Kantsii kokeilla!

lauantai 7. huhtikuuta 2012

Shopping shopping!

Tampereessa on se outo vaikutus muhun, että aina on päästävä ostoksille. Näin kävi tänäänkin! Ehdin kyllä hoitaa työasiat myös joiden takia tänne eksyin alunperin mutta hyvin jäi aikaa ostoksillekin.

Mukaan tarttui kaks cd:tä sokoksen ale-hyllystä: Pandoran uusin ja Infernalin uusin. Kummatkin oli vain 6e kpl.

Anttilasta löysin kaks bluray-leffaa alennuksesta: Orpokoti ja Street dance. Saas nähdä koska ehdin katsoo ne...

Vaatekaappi sai täytteeksi Aleksanterinkadulle kolme viikkoa sitten avatusta miesten vaateliike Chicomalosta harmaan hupparin jossa törkeesti hieno pinkki hupun sisäpinta ja printti edessä. Lisäks ku mä diggaan kauheesti union jackista niin löysin kaulakorun jossa se oli kuviona.

Bronxin liikkeestä ostin parit kivat kengännauhat - jee!