perjantai 31. elokuuta 2012

Possu hihaan

Hahaa - arjen pieniä iloja kun löytää ruokakaupan kassalta itselleen uuden heijastimen!

Löytyi nimittäin Angry Birds heijastin hieman suolaseen hintaan 5,95€ mutta olihan tuo saatava itselle :-)

tiistai 28. elokuuta 2012

Götti from Switzerland

Viime keväänä kävin pyörähtämässä Zürichissa moikkaamassa siellä asuvia ystäviäni ja samalla reissulla löysin mahtavan sveitsiläisen kehysmerkin nimeltä Götti. Ihastuin ja menetin sydämeni tälle merkille samantien, kehykset olivat klassisia ja pelkistettyjä, kuitenkin ollen samalla trendikkäitä!

Nyt tämä ihastuttava Göttin mallisto on saatavilla Proud Optiikasta! Mallistosta löytyy kehyksiä niin miehille kuin naisille, kehysmateriaaleina on käytetty käsintehtyä asetaattia sekä japanilaista titaania. Kehykset valmistetaan Itävallassa, Saksassa tai Japanissa - riippuen mallista. Mutta laatu on jokaisessa kehyksessä luotettava sveitsiläinen.

Ohessa hieman mainoskuvia kyseiseltä merkiltä!

Tule käymään Proud Optiikassa ja rakastu Götteihin.









tiistai 21. elokuuta 2012

Jean Paul Gaultier Coca-Cola light!

Uijuijui, löytyipä hienoa Coca-Cola lightia Tammiston Citymarketista - juoma on sitä ehtaa itteensä mutta paketin sekä tölkin ulkoasun on suunnitellut itse Jean Paul Gaultier. Tämähän on sitten niinku tosi super muodikasta colaa - niin trendikästä että. Heh.

Mutta ihan magee toi raitapaita on kyllä ton Colatölkin ympärillä ja tää aavistuksen jostain syystä Christina Aguileraa muistuttava päällysmuovikin on ihan komia.




maanantai 20. elokuuta 2012

Chili ranskalaiset ja vohveliperunat

Löysinpä tuossa pakastealtaasta pari uuttukaista perunapakastetta - Oolannilta molemmat. Toinen oli vohveliperunat ja toinen Chili ranskanperunat. Hinnaltaan kummatkin oli tyyriimmän puoleisia varsinkin jos vertasi tavallisiin ranskalaisiin.

Mutta päätin testata molemmat - vohveliperunat oli ihan kivan makuisia kun hieman suolalla ne maustoi, mutta pakko sanoa että Rainbow:n vohveliperunat ovat paremman makuisia, niissä kun itsessään on jonkinlainen maustesekoitus jo pinnassa.

Chili ranskalaiset maistui mukavan tulisille ja niihin ei tarvinnut itse lisätä mitään suolaa vaan olivat valmiiksi tosiaan mausteiset. Tykkäsin mausta - mutta en tiedä hankinko toiste. Ei ne niin erikoisia ollut, mutta sellainen joka tykkää tulisesta ruuasta, tykkää varmaan myös näistä - tai no ehkä ei tykkää ku ei nää niin tulisia ollut. Mene ja tiedä - kokeile itse.



torstai 16. elokuuta 2012

Laastari lähiklinikka

Mietin jo jonkin aikaa, että millainenkohan tuo uusi Laastari lähiklinikka on joka on avattu mm. Ympyrätalossa sijaitsevan Hakaniemen Apteekin yhteyteen. Nettisivuilla (www.laastari.fi) kerrottiin kyllä kaikkea mitä he siellä hoitavat - mutta ei ollut vielä tullut tarvetta käyttää palvelua. Tuntui kuitenkin erittäin houkuttelevalta ajatukselta päästä jonottamatta sairaanhoitajalle ja saada kenties apua vaivaan. Kipeenä kun ei ole koskaan mukava istua jonottamassa että pääsee puoleksi minuutiksi lääkärille/hoitajalle ja maksaa siitä itsensä kipeäksi (jos meni yksityiselle).

No nyt mulla tuli sitten tarve käyttää Laastari lähiklinikan palveluita - nimittäin huomasin, että jäykkäkouristus-rokotteeni pitää uusia tänä vuonna. Selasin Laastarin sivuilta ja huomasin, että rokotteen anto on normaalikäyntiä (45e) halvempi, ainoastaan 25e plus lisäksi sitten annettavan rokotteen lääkeainekulut. Olin kävelemässä keskustasta kotiin, kun muistin tämän ja päätin pistäytyä Ympyrätalon Laastarissa.

Kysäisin siellä apteekissa seisoneelta henkilökunnalta, että miten tämä kyseinen Laastari oikein toimii ja siinä sattumoisin olikin juuri tämä sairaanhoitaja ja sanoi että "Tännepäin, tervetuloa!" Pääsin siis suoraan jonottamatta hänen pakeilleen ja kerroin että tarvitsisin tetanus tehosterokotteen itselleni. Sairaanhoitaja oli äärettömän mukava ja jutteli muitakin asioita siinä kanssani ja kertoi samalla että rokotuksen hinta on 25e plus lääkeaine. Kysäisin mitä itse lääkeaine maksaa ja selvisi että se oli karvan verran yli 12e. Ei siis paha, yhteensä 37e eikä tarvitse jonottaa minuuttiakaan päästäkseen palveltavaksi.

Laitettiin sitten rokote minulle ja tämän jälkeen haastattelin hieman millainen palvelu tämä Laastari on, koska itselläni suurin kysymysmerkki oli ollut sairausloma - saako sitä sieltä jos tarvitsee jonkun flunssan takia käydä hakemassa apua? Sairaanhoitaja kertoi, että heillä on koko ajan lääkäri linjan päässä joka kirjoittaa tarvittavat reseptit (kuten myös tähän rokotteeseen hän puhelimitse määräsi reseptin) ja heiltä saa myös sairausloman - mutta vain hoitajan kirjoittaman sairausloman. He pystyvät antamaan 1-5 päivää sairauslomaa, ja jos tämä kelpaa työpaikalle - on tämä varmasti monen flunssaisen ihmisen pelastus.

Olin kaiken kaikkiaan äärettömän tyytyväinen tähän palveluun - mutta mikä vielä parasta - tänään kun tulin kotiin, odotti mua kotona postikortti. Postikortti jonka Laastari lähiklinikan hoitaja oli lähettänyt. Kortissa luki "Hei Esa! Kiva, kun kävit Laastarissa. Pikaista paranemista! Terveisin Laastarin henkilökunta". Aivan mahtavaa jälkihoitoa! Tuli nimittäin paljon kivempi mieli vaikka en varsinaisesti sairas ollutkaan, mutta mietin että piristää varmasti kotona kuumeessa makaavaa potilasta saada kortti jossa toivotaan pikaista paranemista. Hieno idea, hyvin toimiva palvelu - en voi muuta kuin todellakin SUOSITELLA!

Tsekkaa lisäinfoa www.laastari.fi


maanantai 13. elokuuta 2012

Adidas JS Wings - PAKKO SAADA!

Ei pitäis olla ylimääräistä aikaa töissä, koska sehän tarkoittaa, että mä eksyn nettiin ja yleensä sitten löydän jotain semmoista mitä mun on pakko saada. Ja nythän kävi taas näin.

Löysin Adidaksen uutuuksista kerrankin sellaiset Wings tossut jotka haluan. Lontoon reissullahan törmäsin siihen jenkkilipun näköiseen versioon, sen lähes halusin - mutta tämän version mä todellakin haluan. Mun on pakko saada nää. Voisin tilata nää toki netistä nettikaupasta, mutta Adidaksen kanssa mulla on aina koon kanssa hieman ongelmia - en ole koskaan oikein varma mikä se pitää olla. Joudun normaalisti ottaa 1,5 numeroa isomman heiltä - mutta tämän hintaisissa tossuissa ois kyllä pakko päästä sovittamaan, ettei tule tilattua väärää kokoa.

Olen menossa nopeasti käymään Berliinissä parin viikon päästä - täytyy katsoa josko Adidaksen liikkeestä löytyis nää sieltä ja saisin tossut mukaan. Pitäkää siis peukkuja sillä nää jos jotku on aivan mun näköiset kengät ja ihan sama vaikka ne on kalliit (220e) koska laatuun pitää panostaa eli itseensä.

Huoh. Kunpa löytäisin noi Berliinistä.





kuvat: www.adidas.fi

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Makulakua

Kauhean kiireinen tunnun olevani, kun en ole melkein viikkoon ehtinyt kirjoittamaan mitään blogiini - todellisuudessa en oo ollu mitenkään erityisen kiireinen, mutta mun kaiken vapaa-ajan on koukuttanut Facebookista löytyvät Sugar Crush Saga -peli. Ihan älyttömän koukuttava, sitä tulee hakattua nyt joka aamu, päivä ja ilta. Pitää kohta kyllä vierottautua siitä irti jotenkin, olin jo päättänyt lopettaa pelaamisen kun en kahteen päivään päässyt läpi yhdestä pelin tasosta. Sitten kävikin juuri äsken, että yhtäkkiä pääsinkin tason läpi ja koukutus senkun jatkuu.

Karkista puheen ollen -  törmäsin käydessäni hammaslääkärissä Lahdessa (karkki + hammaslääkäri = hyvä yhdistelmä) niin karkkifirmaan nimeltä Makulaku. Ja heiltä sellaiseen salmiakkiseen lakupussiin, ostin sen nimittäin junamatkalle "evääksi" ja jopas oli maukasta lakritsia. Ihanan suolaista salmiakkia ja täytteenä hedelmää - NJAM. Suosittelen lämpimästi kaikille lakun ystäville, nyt vaan toki herää kysymys, että mistä mä löydän sitä lakua täältä Helsingistä??? Täytyy käydä katsomassa K-supermarket Kamppi sekä Itiksen Prisma, josko jommasta kummasta löytyis. Kamppia veikkaan, että sieltä varmasti löytyy kun niillä lakua muutenkin enemmän myynnissä mun mielestä kuin normaalissa kaupassa.

perjantai 3. elokuuta 2012

Finnkino yllätti uudistuksella

Olin menossa leffaan kaverin kanssa ja huomasimme lippuja varatessa uudistuksen joka miellytti meitä. Sillä nykyään pystyy leffalipun maksamaan netissä paperisella sarjalipulla! Lipusta täytyy syöttää vain siinä oleva sarjanumero sille osoitettuun kenttään ja tämän jälkeen lippu on lunastettu ja sarjalippu katsotaan käytetyksi. Tämän jälkeen vain tulostat liput itsellesi ja voit lähteä leffaan.

Eli tämähän tarkoittaa sitä, että enää ei tarvitse juosta tuntia ennen varauksen umpeutumista lunastamaan lippuja paperisilla sarjalipuilla vaan voit hoitaa sen kotoa käsin ja voit rauhassa lähteä leffaan. Ainoa mikä tietty nyt täytyy jatkossa muistaa - ei kannata antaa omia leffalippuja vieraisiin käsiin, sillä siitä kun kirjoittaa koodin muistiin niin padapimpadapum leffalippu onkin käytetty. Ja sama täytyy myös muistaa jos joku kaupittelee leffalippua jossain - se saattaa hyvinkin olla jo kerran käytetty etkä näin ollen pääse sillä enää mihinkään leffaan. Eli pidähän lipuistasi huolta.

Onhan siellä Finnkinolla toki muitakin ominaisuuksia, mitä ei varmaankaan moni ole huomannut kuten leffaeväiden osto. Jos ostat combot etukäteen netistä saat niistä muistaakseni euron verran alennusta mikä on ihan mukava alennus niin pienestä ostosta.

Lisäksi yksi asia jota Finnkino ei oikein tuppaa enää mainostavan mitenkään on Plussa-keskiviikot. Kuinka moni muistaa että joka viikon keskiviikkona pääset leffaan Plussa-setelillä? Eli sillä setelillä jonka olet saanut kun olet plussakorttiasi käyttänyt tarpeeksi. Eli käytännössä viiden euron arvoisella lipulla voit mennä katsomaan esim 12e maksavan 3D elokuvan - aika hyvin etten sanoisi. Samaisena keskiviikkona voit myös plussa setelillä ostaa kavericombon - tätäkään he eivät hirveästi näytä mainostavan. Miksi mainostaisivatkaan, sillä tää tarjoushan on vaan niin halpa, että ei tästä heille mitään voittoa jää. Veikkaanpa villisti että Plussa-seteleistä aiheutuvat käsittelykulut syövät kaiken siitä tulevan tuoton, mutta ehkä tää onkin vain ystävällinen teko Finnkinolta :-)